vintagegames.se Retrogaming community - Online since: 16-Mar-2005

Från vintagegames.se Wiki

Hoppa till: navigering, sök

Brøderbund

Brøderbund startades 1980 av bröderna Douglas och Gary Carlston. Företaget startades för att sälja Doug Carlstons spel Galactic Empire och var under några år väldigt framgångsrika med flera bästsäljande spel och program. Bland deras mest populära produkter finns bland annat The Print Shop och Where in The World is Carmen Sandiego?, ett spel där man samtidigt som man spelade fick lära sig världens geografi.

Brøderbund var en av de fyra stora speltillverkarna i det tidiga 80-talets amerikanska spelbransch, de övriga tre var Datasoft, Sierra On-Line och Synapse Software. Företaget hade stora framgångar under 80-talet och 1990 hade de en omsättning på över 50 000 000 USD, samma år började Brøderbund diskutera ett samgående med Sierra On-Line och de båda företagen skrev under ett avtal om samgående som skulle innebära att Brøderbund blev ett helägt dotterföretag till Sierra. Dock kom företagen kort efteråt överens om att trots allt inte gå vidare med samgåendet.

1998 köptes Brøderbund av The Learning Company som i sin tur köptes av Mattel året efter. 2001 såldes TLC/Brøderbund vidare till Gores Technology Group som i sin tur delade upp tillgångarna och sålde The Learning Company till Ubisoft och Brøderbund till Riverdeep.

Se även

Spel och program utgivna av Brøderbund